Welkom bij de digitale collecties van de Rijksuniversiteit Groningen

Deze website presenteert digitale reproducties van stukken uit de historische en onderzoekscollecties van de Rijkuniversiteit Groningen.

De afbeeldingen zijn aangevuld met beschrijvingen van de getoonde boeken en objecten.

De meeste hier getoonde stukken zijn geordend naar materiaalsoort: handschriften, papyri, gedrukte boeken, boekbanden, historische kaarten, enz. Verder zijn er collecties op onderwerp, zoals Kerken in Beeld, de filmprojectoren in de Letterenfaculteit en opgravingsfoto’s van het Groninger Instituut voor Archeologie.

Lees meer...

Blader door alle collecties

 

 

 

Uitgelichte collecties

Collecties

Afbeeldingencollectie Groninger Instituut voor Archeologie

Het Groninger Instituut voor Archeologie beheert, als opvolger van het Biologisch Archeologisch Instituut, een collectie glasplaten die is gemaakt tijdens opgraafcampagnes tussen 1916 en 1955.

Een deel van deze collectie is gedigitaliseerd, deze bestanden zijn hier te bekijken.

 

Blader door collectie

 

De personen op de foto …

meer...

Afbeeldingencollectie Groninger Instituut voor Archeologie

Affiches Politieke Partijen

Affiches politieke partijen

De affichecollectie van het DNPP telt momenteel ongeveer 3.750 affiches. Het merendeel betreft posters die partijen gebruikten in hun campagnes voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Verder zijn ook affiches opgenomen waarmee partijen aandacht vroegen voor buitenparlementaire acties of partijbijeenkomsten. …

meer...

Affiches Politieke Partijen
loading

Brieven

Brieven

Dit onderdeel bevat onder meer de correspondentie tussen Petrus Camper (PC) en zijn zoon Adriaan Gilles Camper(AGC) uit de jaren 1785-1788, toen Adriaan Gilles in opdracht van zijn vader door Frankrijk en Italië reisde, en de correspondentie tussen Frans Hemsterhuis (1721-1790) en prinses Gallitzin uit de periode 1775-1790.

Lees …

meer...

Brieven

DNPP Promotiemateriaal

DNPP collectie promotiemateriaal politieke partijen

Het DNPP verzamelt al jaren promotiemateriaal van Nederlandse politieke partijen dat gebruikt wordt in verkiezingscampagnes en voor ledenwerving. In 2017 is een begin gemaakt met het digitaliseren van deze collectie. In eerste instantie vooral materiaal van de VVD, omdat dit in het …

meer...

Selecteer de collecties om toe te voegen of te verwijderen van uw zoekopdracht
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
 
OK